Att utveckla kommunikation innebär ofta ett gediget arbete som behöver få pågå över tid. Kommunikation pågår ständigt. Det finns en mängd mönster i hur vi kommunicerar både som individer och i ett företag.

När vi arbetar med att utveckla kommunikation i ledarutveckling och teamutveckling gör vi det med stor ödmjukhet. Det är komplext och därmed nödvändigt att bryta ner till små bitar. Det handlar också ofta om att våga utmana det som varit naturligt över lång tid. Då krävs det tillit i relationerna för att vi ska lyckas.

Förändring tar tid

Under våren 2022 påbörjade vi ett längre samarbete med ledningsgruppsutveckling för Daloc som ville utveckla sin kommunikation och information både internt och externt. Vi började med ledningsgruppen på Daloc AB och har sedan fått förmånen att stötta även koncernledning och över 50 ledare i hela bolaget. Malin fick förstärkning av Emilie som är en mycket skicklig coach i vårt nätverk. Det är tur att vi har kloka människor i nätverket när uppdragen växer.

Daloc har insett att arbete med att utveckla kommunikation behöver få ta dig och det behöver finnas transparens och delaktighet i arbetet. Väldigt klokt tycker vi! Dessutom ligger det helt i linje med det som sägs i forskningen runt transformativt ledarskap.

Nedan ser du vad Dalocs HR-chef Mårten Stålnacke skriver om vårt samarbete.

 

Daloc vill utveckla sin kommunikation

”Daloc har under en längre period vuxit väldigt kraftigt vilket inneburit nya avdelningar, nya ledare och fler anställda. I takt med att detta har skett har vi inte helt och hållet hunnit med att förändra sättet vi kommunicerar och informerar genom organisationen, vilket lett till en del utmaningar.

Med hjälp av Malin har vi blivit mer medvetna om var vi brister och vad vi behöver utveckla framåt. Hon har utmanat oss samtidigt som hon visat att hon genuint brytt sig om vår situation, man känner tillit till henne. Det har varit nyttigt för oss att få in en extern part som kunnat se vår organisation med andra ögon än våra egna. Vi har fått verktyg som vi kan använda och vi ser redan effekter i såväl den interna som externa kommunikationen.

Malin har också varit ett värdefullt stöd för HR,  ledningsgrupp och koncernledningen. Hon är en sparringpartner som bidrar med idéer och nya perspektiv och lär ut arbetssätt som känns långsiktiga. Vi kan varmt rekommendera Malin som ger ett seriöst intryck och har tagit sig tid för oss och jobbet som behövt göras. Förändringen är påbörjad och vi kommer fortsätta vårt samarbete.”

 

I ett LinkedIn-inlägg med samma text som ovan svarar Peter Wassberg, CEO på Daloc: ”Tack Malin jag instämmer till fullo i vad Mårten skrivit och kan varmt rekommendera Malin till andra företag som vill utvecklas! Daloc fortsätter samarbetet med Malin för att utmana oss i vår fortsatta resa.”