Medarbetarutveckling

Utveckla dina medarbetare, så utvecklar du ditt företag. Det är när medarbetarna känner
delaktighet och får växa i sin roll som ni får driv hela vägen.

Behöver din medarbetare hjälp att ta sitt nästa steg?

Varje organisation är summan av sina medarbetare. Att dina medarbetare är delaktiga och kan växa i sin roll gynnar både dem och ditt företag både på lång och kort sikt. Vi hjälper dina medarbetare att ta nästa steg i sin personliga utveckling – oavsett om det handlar om att leda sig själv, hantera stress eller nå sin fulla potential.

Undersökningar visar att medarbetarskap och personlig utveckling är en viktig aspekt i de företag och organisationer som rankas som de mest uppskattade arbetsplatserna. Vår bild är densamma och vi brukar prata om att “skapa motorn i organisationen”.

Vi arbetar med att stötta människor i processen som handlar om att förstå, utveckla och påverka sig själv och andra. Genom kartläggning, utbildning och coachning hjälper vi dina medarbetare att ta nästa steg i sin personliga utveckling. Det skapar förutsättningar för att de ska kunna leda sig själva i den riktning ni vill gå. Kanske behöver de jobba med struktur och effektivitet, eller bli bättre på att kommunicera? Kanske behöver de ett bollplank som hjälper dem att snabbt komma in i en ny roll eller nya arbetsuppgifter?

Ledningsgruppsutveckling

Skapa samsyn i din ledningsgrupp kring ert gemensamma uppdrag och nå resultat snabbare.

Ledarutveckling

Vi möter dig där du är, utvecklar ditt ledarskap, utmanar dig att byta perspektiv och coachar dig och din arbetsgrupp till framgång.

Teamutveckling

En individ kan aldrig själv göra hela skillnaden. När vi tillsammans bidrar med våra styrkor och tar ansvar för vårt beteende i gruppen utvecklar vi kulturen.

Vårt mål är att varje medarbetare själv ska sitta vid spakarna och ha ett starkt självledarskap. På så sätt ökar känslan av autonomi och det blir lättare att få mer av det som är viktigt för varje individ. Vi erbjuder både coachning för dina medarbetare och coachning av chef och medarbetare tillsammans i trepartssamtal.

Det viktiga är att de actions vi tar under vägen är långsiktigt hållbara och ger en positiv effekt för alla inblandade parter. Vi matchar alltid våra klienter med den coach som passar bäst för uppdraget. Personkemi är viktigt för ett framgångsrikt samarbete.

Onlinekurs på gång

Framåt hösten lanserar vi vår digitala utbildning med tema motivation och självledarskap. Vi varvar forskningsbaserad teori med praktiska övningar som vi sedan kan arbeta vidare med i workshops och utbildningar på plats.

Anmäl dig till nyhetsbrevet så får du information i din mailkorg när vi släpper den!

Vad säger våra kunder?

Malin är inte bara en genuint varm, trygg och jordnära person som jag fått ett enormt förtroende för. Hon är även en mycket professionell, skarp och fullt närvarande Coach som jag verkligen upplever tar mig och uppdraget på allvar.

Jag har – tack vare hennes förmåga att på ett helt naturligt sätt ställa de mest tankeväckande och insiktsgivande frågeställningarna – kunnat tydliggöra min faktiska situation och vart jag egentligen vill, samt hittat svar på flera frågeställningar jag brottats med och även fått en större självinsikt.
Jag rekommenderar verkligen att anlita Malin som coach!!

Projektledare, Södra

Vår ledningsgrupp genomgick en utbildning i inre motivation och fått en bättre förståelse för psykologiska behov hos oss själva, gruppen och hur detta kan tillämpas i det vardagliga ledarskapet och ledningsgruppsarbetet i våra 2 bolag.

Jag kan varmt rekommendera Kraft & Balans och Malin som facilitator för att få ut maximalt av utbildningen.

Vi uppskattar Malins intresse och nyfikenhet att sätta sig in i våra verksamheter och därmed bättre förstå vår vardag.

Anders Sjögren, VD, Kaffekompaniet

Vår relativt nya ledningsgrupp hade förmånen att genomföra en workshop tillsammans med Malin, med syfte att både lära känna varandra, men också att få samsyn kring strategin framåt. Malin agerade facilitator på ett utmärkt sätt, och gav oss även bra verktyg att ta med tillbaka till vår dagliga verksamhet. Jag tror det finns mycket att vinna på att låta en extern person hålla i taktpinnen vid den här typen av övningar, och jag rekommenderar varmt Malin till liknande uppdrag!

Moa Göransdotter, Vice VD, Smiling Faces
Efter workshopen med Malin och Marie från Kraft & Balans där vi fick lära känna varandras behov i vår ledningsgrupp kommer mitt arbete som ledare och chef bli enklare, och det gav oss verktyg i att utveckla vår organisation. Det gav också en bra bild av vilken pusselbit vi saknade i gruppen och vad vi skall göra för att hitta den.

Jag känner att i vårt jobb kring arbetsglädje och värdegrund så är att vi mår bra på jobbet en väsentlig bit och att då förstå varandra i hur vi agerar i olika situationer och vilka behov vi har hjälper oss att nå dit.

Johan Karlsson, avdelningschef, Skövde Kommun

Malins föreläsning gav många tankar och tips, som jag känner att jag har nytta av både i yrket och privat. En klockren föreläsning när man fokuserar på arbetsmiljö, där medarbetarens eget ansvar lyfts fram på ett bra sätt. Bra bilder både verkliga och mentala, där en koppling till Malins liv gjorde det hela personligt på ett lagom sätt. Lärdomen för många blev att man väljer själv vad man ska lägga sin kraft och energi på, på vad man kan påverka och på vilket sätt man i så fall kan göra det. Livet handlar om val. Jag rekommenderar verkligen andra att låta sig inspireras av Malins föreläsning

S. Johansson, Vårdenhetschef, VG-regionen

Efter jag träffat Malin har jag fått förståelse för både mitt eget och andras beteende/upplevelser. Jag har fått konkreta verktyg att jobba med i samtal med bl.a medarbetare. Jag har även fått träna praktiskt på olika samtal vilket varit oerhört värdefullt för min fortsatta utveckling. I många utbildningar jag fått tidigare har man bara pratat teori och jag har saknat den praktiska övningen. Malin har coachat och utmanat mig på ett positivt sätt vilket har gjort att jag äntligen kommer framåt inom områden kommunikation på delar som jag tidigare saknat. Jag vill varmt rekommendera Malin!

Anneli, Enhetschef, Arbetsförmedlingen

Det jag tycker har varit bra med samtalen är att det blir fokus på hela livssituationen för medarbetaren. Man ser både arbetsliv och privatliv att allt hänger samman, det får medarbetaren att inse att man själv har ett ansvar för sitt eget liv och att det är bara medarbetaren själv som kan förändra sitt liv om den själv vill. Jag tycker att medarbetaren får verktyg för att ta tag i sitt liv, tankar och idéer som gör att de mår bättre och därmed fungerar bättre på arbetet och i privatlivet

Enhetschef

Lead Forward är ett fantastiskt verktyg för dig som verkligen vill gå ner i detalj på hur du som ledare kan bli ännu bättre på att stärka dina medarbetare och dig själv som ledare. Som ledare är det viktigt att reflektera och ställa frågor kring sitt egna ledarskap, både för sig själv och till medarbetarna.

Genom Malin Emilsson och Lead Forward har jag gjort precis det och där igenom skapat en helt ny bild och handlingsplan för att i framtiden ännu bättre möta mina medarbetares förväntningar. Det är både utmanade och stimulerande att förtydliga bilden om mitt ledarskap på detta sätt.

Vill ge alla min starkaste rekommendation att investera i den förhållandevis korta tiden med Malin för att efteråt kunna peka på precis det du behöver utveckla eller justera i ditt ledarskap!

Jerrie Cullberg, Regionchef, Capio Närsjukvård

Case

Vi arbetar dagligen med att utbilda och coacha ledare, team och ledningsgrupper. Med vår hjälp bygger våra kunder kraftfulla företag genom ett ledarskap som skapar engagemang och delaktighet. I våra casepresentationer kan du läsa om hur vi gått tillväga i några av uppdragen.

Våra verktyg för att utveckla ledarskap och teamarbete

När vi jobbar med teamutveckling använder vi metoden Team Pro, som utgår från forskningen om vad som skapar effektiva team samt omsätter detta till konkreta handlingar i verkligheten.

När vi arbetar med att utveckla ledarskap använder vi ofta metoden Lead Forward. Metoden bygger på Full Range Leadership Model, som är en av de mest vedertagna ledarskapsmodellerna och som erhållit starkast vetenskapligt stöd.

Katalyserande coaching

Varje person och situation är unik. Därför kräver också varje arbetsgrupp och utmaning sitt angreppssätt. Vi hjälper er att själva identifiera vad ni vill, vad som krävs för att komma dit och sedan få det gjort.

Senaste artiklar

Jag vill bli kontaktad

Om du vill att vi kontaktar dig är du välkommen att fylla i dina uppgifter och ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan.

Till toppen