Medarbetarutveckling

Utveckla dina medarbetare, så utvecklar du ditt företag. Det är när medarbetarna känner
delaktighet och får växa i sin roll som ni får driv hela vägen.

Behöver din medarbetare hjälp att ta sitt nästa steg?

Varje organisation är summan av sina medarbetare. Att dina medarbetare är delaktiga och kan växa i sin roll gynnar både dem och ditt företag både på lång och kort sikt. Vi hjälper dina medarbetare att ta nästa steg i sin personliga utveckling – oavsett om det handlar om att leda sig själv, hantera stress eller nå sin fulla potential.

medarbetarutveckling

Undersökningar visar att medarbetarskap och personlig utveckling är en viktig aspekt i de företag och organisationer som rankas som de mest uppskattade arbetsplatserna. Vår bild är densamma och vi brukar prata om att “skapa motorn i organisationen”.

Vi arbetar med att stötta människor i processen som handlar om att förstå, utveckla och påverka sig själv och andra. Genom kartläggning, utbildning och coachning hjälper vi dina medarbetare att ta nästa steg i sin personliga utveckling. Det skapar förutsättningar för att de ska kunna leda sig själva i den riktning ni vill gå. Kanske behöver de jobba med struktur och effektivitet, eller bli bättre på att kommunicera? Kanske behöver de ett bollplank som hjälper dem att snabbt komma in i en ny roll eller nya arbetsuppgifter?

Attrahera och behåll talanger

Ge dina medarbetare möjlighet att utvecklas både personligt och kompetensmässigt med hjälp av oss som coacher. Vi identifierar tillsammans viktiga områden att arbeta med för att lägga krut på rätt ställe vilket gynnar både medarbetare och företag.

Balans och personlig effektivitet

Oavsett hur god relation vi har med vår chef så finns det nytta med att ha ett utomstående bollplank för att hitta balans, minska stress eller att arbeta smart snarare än hårt. Vi coachar och utbildar utifrån individens behov och kombinerar det gärna med trepartssamtal med chef för att få en röd tråd i det fortsatta arbetet.

Hitta vägen framåt

Då och då möter vi individer som vet med sig att det behöver ske en förändring men vägen framåt är otydlig. Vi coachar för att identifiera det egentliga problemet och se möjliga vägar framåt. Ibland handlar det om små förändringar, ibland en ny roll och ibland handlar det om att byta arbetgivare. Vi hjälper till att sätta ord på vad som ska till för att alla parter ska vara nöjda med lösningen.

Vårt mål är att varje medarbetare själv ska sitta vid spakarna och ha ett starkt självledarskap. På så sätt ökar känslan av autonomi och det blir lättare att få mer av det som är viktigt för varje individ. Vi erbjuder både coachning för dina medarbetare och coachning av chef och medarbetare tillsammans i trepartssamtal.

Det viktiga är att de actions vi tar under vägen är långsiktigt hållbara och ger en positiv effekt för alla inblandade parter. Vi matchar alltid våra klienter med den coach som passar bäst för uppdraget. Personkemi är viktigt för ett framgångsrikt samarbete.

kraft-och-balans

Onlinekurs om motivation

Vår digitala utbildning med tema motivation och självledarskap är en uppskattad kurs som vi ofta lägger med som förarbete i våra utbildningar och föreläsningar riktade till medarbetare. Vi varvar forskningsbaserad teori online med praktiska övningar i workshops och utbildningar på plats.

Du kan köpa kursen fristående när du vill lära dig med om motivation, och ännu bättre är det om du kombinerar kursen med träffar live. Antingen fysiskt eller i onlinemöten.

Vad säger våra kunder?

Coachning för medarbetare med korttidsfrånvaro

Det jag tycker har varit bra med samtalen är att det blir fokus på hela livssituationen för medarbetaren.

Man ser både arbetsliv och privatliv att allt hänger samman. Detta får medarbetaren att inse att man själv har ett ansvar för sitt eget liv och att det är bara medarbetaren själv som kan förändra sitt liv om den själv vill.

Jag tycker att medarbetaren får verktyg för att ta tag i sitt liv, tankar och idéer som gör att de mår bättre. Och därmed fungerar bättre på arbetet och i privatlivet

Enhetschef

Ledarskapsutveckling på arbetsförmedlingen

Efter jag träffat Malin har jag fått förståelse för både mitt eget och andras beteende/upplevelser. Det har lett till att jag har fått konkreta verktyg att jobba med i samtal med bl.a medarbetare.

Jag har även fått träna praktiskt på olika samtal vilket varit oerhört värdefullt för min fortsatta utveckling. I många utbildningar jag fått tidigare har man bara pratat teori och jag har saknat den praktiska övningen.

Malin har coachat och utmanat mig på ett positivt sätt. Vilket har gjort att jag äntligen kommer framåt inom områden kommunikation på delar som jag tidigare saknat. Jag vill varmt rekommendera Malin!

Anneli, Enhetschef, Arbetsförmedlingen

Föreläsning om självledarskap

Malins föreläsning gav många tankar och tips, som jag känner att jag har nytta av både i yrket och privat. En klockren föreläsning när man fokuserar på arbetsmiljö, där medarbetarens eget ansvar lyfts fram på ett bra sätt.

Bra bilder både verkliga och mentala, där en koppling till Malins liv gjorde det hela personligt på ett lagom sätt. Lärdomen för många blev att man väljer själv vad man ska lägga sin kraft och energi på, på vad man kan påverka och på vilket sätt man i så fall kan göra det. Livet handlar om val.

Jag rekommenderar verkligen andra att låta sig inspireras av Malins föreläsning

S. Johansson, Vårdenhetschef, VG-regionen

Ledarcoachning

Malin är inte bara en genuint varm, trygg och jordnära person som jag fått ett enormt förtroende för. Hon är även en mycket professionell, skarp och fullt närvarande coach som jag verkligen upplever tar mig och uppdraget på allvar.

Jag har – tack vare hennes förmåga att på ett helt naturligt sätt ställa de mest tankeväckande och insiktsgivande frågeställningarna – kunnat tydliggöra min faktiska situation och vart jag egentligen vill. Samt hittat svar på flera frågeställningar jag brottats med. Och även fått en större självinsikt.
Jag rekommenderar verkligen att anlita Malin som coach!!

Projektledare, Södra

Förändringsledning med Colorama

Vi kontaktade Malin på Kraft & Balans då vi behövde stöttning utifrån för att skapa en bättre arbetsmiljö och minska stress på vår arbetsplats.   Vi fick hjälp med samarbetet, kommunikationen, måendet, personkemin, strukturen och främst fick vi bra verktyg att jobba med framåt.

Det har varit väldigt betydelsefull att ha en kontinuerlig stöttning av Malin. Att ha någon utifrån som kan hjälpa till att räta ut funderingar, bolla frågor och utmaningar är värdefullt.

Jag rekommenderar Malin & Kraft & Balans varmt. Upplägget har varit anpassat för oss. Vi har haft bra workshops för att få ihop ett team så att alla jobbar mot samma mål. Förändringar och förbättringar behövs alltid. Vi är väldigt nöjda!

Angelina Aliri, Butikschef, Colorama Billingen Färg

Vi arbetar dagligen med att utbilda och coacha ledare, team och ledningsgrupper. Med vår hjälp bygger våra kunder kraftfulla företag genom ett ledarskap som skapar engagemang och delaktighet. I våra uppdragspresentationer kan du läsa om hur vi gått tillväga i några av uppdragen.

Samsyn i ledningsgruppen på Lidköping Energi

Många av våra uppdrag handlar om att skapa samsyn i ledningsgrupper. Samsyn, samarbete och struktur var grunden i ett arbete vi gjort tillsammans med ledningsgruppen på Lidköping Energi. Mitt

Våra verktyg för att utveckla ledarskap och teamarbete

När vi jobbar med teamutveckling använder vi metoden Team Pro  som utgår från forskningen om vad som skapar effektiva team. Samt omsätter detta till konkreta handlingar i verkligheten.

När vi arbetar med att utveckla ledare använder vi ofta metoden Lead Forward. Metoden bygger på Full Range Leadership Model, som är en av de mest vedertagna ledarskapsmodellerna och som erhållit starkast vetenskapligt stöd.

Katalyserande coaching

Varje person och situation är unik. Därför kräver också varje arbetsgrupp och utmaning sitt angreppssätt. Vi hjälper er att själva identifiera vad ni vill och vad som krävs för att komma dit. Därefter stöttar vi dig att få det gjort.

Senaste artiklar

Vad gör en professionell coach?

Vad gör en professionell coach? En professionell coach är en person som arbetar med att hjälpa individer eller grupper att uppnå sina mål. Både genom att öka medvetenheten, förbättra prestationen och utveckla

Coaching för ledare

Hur coaching för ledare ger attaktiva arbetsplatser Coaching för ledare kan hjälpa till att bygga kraft och balans i organisationen. För visst är det så att trygga, tydliga och genuina ledare bidrar till

Jag vill bli kontaktad

Om du vill att vi kontaktar dig är du välkommen att fylla i dina uppgifter. Vi hör vi av oss så snart vi kan.

Till toppen