Teamutveckling med Team Pro

Team Pro är en strukturerad metod för teamutveckling. Team Pro passar för ledningsgrupper och team som vill växla upp.

Team Pro – utvecklar teamets samarbete.

Långt ifrån alla team fungerar så bra som de skulle kunna göra. Ineffektiva möten, ärenden som faller mellan stolarna och misstag på grund av bristande kommunikation är problem vi ofta stöter på när vi arbetar med team. Workshopen Team Pro finns till för att hjälpa ditt team att utveckla ert samarbete – och på så vis nå förbättrade resultat.

Forskningen på effektiva team är gedigen och tydlig. Det finns framgångsfaktorer som gör att team presterar bättre, mår bättre och trivs bättre. I verktyget Team Pro framtaget av Stefan Söderfjäll blir forskningen lättillgänglig och användbar för ledningsgrupper och team som vill växla upp.

I kombination med vår digitala utbildning med teorierna bakom Team Pro för ni en kraftfull och beprövad modell som hjälper er utvecklas som team.

teamutveckling

Hur går teamutveckling med Team Pro till?

Workshopen genomförs under en halvdag, och två månader efter första workshopen hålls en uppföljande workshop för att säkerställa att det nya arbetssättet verkligen har blivit en naturlig del av vardagen. Drygt 70% av de team som genomfört en Team Pro-workshop redovisar en förbättring vid uppföljningen. Det gör oss riktigt glada att se att insatsen gör skillnad!

Innan workshopen Team Pro gör vi en kartläggning av nuläget i ert team. Kartläggningen sker med hjälp av ett enkätverktyg som medlemmarna i teamet besvarar anonymt. Under workshopen tar alla i teamet del av resultatet och identifierar ett antal primära utvecklingsområden. I en kreativ process hittar vi sedan tillsammans konkreta åtgärder att arbeta med.

teamutveckling
Team Pro

Ett upplägg som passar er.

En workshop med Team Pro kan med fördel göras i ledningsgruppen först, för att sedan tas vidare i organisationen. Det är också en uppskattad insats att göra på personaldagar med flera team, där vissa delar görs enskilt inom teamen och andra delar mellan olika team. På så vis får alla deltagare ytterligare input och förståelse för helheten.

Vår erfarenhet är att de team som är beredda att ändra vanor, beteenden och strategier ofta har nytta av en teamcoach som stöttar i utvecklingsresan. Vårt fokus är att hjälpa er att sätta ord på vad ni vill uppnå och hur ni bäst gör det tillsammans. Vi hjälper er att komma förbi hinder på vägen och hjälpa teamet som helhet att nå dit ni vill. Varje individ är viktig och när samarbetet flyter på bra blir vi starkare tillsammans.

Givetvis genomför vi teamutveckling och workshops även utan Team Pro. Ert behov och resultatet ni vill ha är det viktiga för oss. Kontakta oss så tittar vi på hur vi kan hjälpa till i just er unika situation

Här kan du läsa om hur vi arbetade med Team Pro hos Colorama i Skövde

Nyhetsbrev

Någon gång per månad skickar vi ut aktuella tips och nyheter. Vi är rädda om din epost och du kan avregistrera dig när du vill.

Vi arbetar dagligen med att utbilda och coacha ledare, team och ledningsgrupper. Med vår hjälp bygger våra kunder kraftfulla företag genom ett ledarskap som skapar engagemang och delaktighet. I våra uppdragspresentationer kan du läsa om hur vi gått tillväga i några av uppdragen.

Samsyn i ledningsgruppen på Lidköping Energi

Många av våra uppdrag handlar om att skapa samsyn i ledningsgrupper. Samsyn, samarbete och struktur var grunden i ett arbete vi gjort tillsammans med ledningsgruppen på Lidköping Energi. Mitt

Vad säger våra kunder?

Föreläsning om självledarskap

Malins föreläsning gav många tankar och tips, som jag känner att jag har nytta av både i yrket och privat. En klockren föreläsning när man fokuserar på arbetsmiljö, där medarbetarens eget ansvar lyfts fram på ett bra sätt.

Bra bilder både verkliga och mentala, där en koppling till Malins liv gjorde det hela personligt på ett lagom sätt. Lärdomen för många blev att man väljer själv vad man ska lägga sin kraft och energi på, på vad man kan påverka och på vilket sätt man i så fall kan göra det. Livet handlar om val.

Jag rekommenderar verkligen andra att låta sig inspireras av Malins föreläsning

S. Johansson, Vårdenhetschef, VG-regionen

Ledarskapsutveckling på arbetsförmedlingen

Efter jag träffat Malin har jag fått förståelse för både mitt eget och andras beteende/upplevelser. Det har lett till att jag har fått konkreta verktyg att jobba med i samtal med bl.a medarbetare.

Jag har även fått träna praktiskt på olika samtal vilket varit oerhört värdefullt för min fortsatta utveckling. I många utbildningar jag fått tidigare har man bara pratat teori och jag har saknat den praktiska övningen.

Malin har coachat och utmanat mig på ett positivt sätt. Vilket har gjort att jag äntligen kommer framåt inom områden kommunikation på delar som jag tidigare saknat. Jag vill varmt rekommendera Malin!

Anneli, Enhetschef, Arbetsförmedlingen

Strategiworkshop med ledningsgrupp

Vår relativt nya ledningsgrupp hade förmånen att genomföra en workshop tillsammans med Malin, med syfte att både lära känna varandra, men också att få samsyn kring strategin framåt.

Malin agerade facilitator på ett utmärkt sätt. Och gav oss även bra verktyg att ta med tillbaka till vår dagliga verksamhet. Jag tror det finns mycket att vinna på att låta en extern person hålla i taktpinnen vid den här typen av övningar, och jag rekommenderar varmt Malin till liknande uppdrag!

Moa Göransdotter, Vice VD, Smiling Faces

Workshop om motivation med ledningsgrupp

Efter workshopen med Malin och Marie från Kraft & Balans där vi fick lära känna varandras behov i vår ledningsgrupp kommer mitt arbete som ledare och chef bli enklare. Det gav oss verktyg i att utveckla vår organisation. Det gav också en bra bild av vilken pusselbit vi saknade i gruppen och vad vi skall göra för att hitta den.

Jag känner att i vårt jobb kring arbetsglädje och värdegrund så är att vi mår bra på jobbet en väsentlig bit och att då förstå varandra i hur vi agerar i olika situationer och vilka behov vi har hjälper oss att nå dit.

Johan Karlsson, avdelningschef, Skövde Kommun

Coachning för medarbetare med korttidsfrånvaro

Det jag tycker har varit bra med samtalen är att det blir fokus på hela livssituationen för medarbetaren.

Man ser både arbetsliv och privatliv att allt hänger samman. Detta får medarbetaren att inse att man själv har ett ansvar för sitt eget liv och att det är bara medarbetaren själv som kan förändra sitt liv om den själv vill.

Jag tycker att medarbetaren får verktyg för att ta tag i sitt liv, tankar och idéer som gör att de mår bättre. Och därmed fungerar bättre på arbetet och i privatlivet

Enhetschef

Utbildning för ledningsgrupp

Vår ledningsgrupp genomgick en utbildning i inre motivation och fått en bättre förståelse för psykologiska behov hos oss själva, gruppen och hur detta kan tillämpas i det vardagliga ledarskapet och ledningsgruppsarbetet i våra 2 bolag.

Jag kan varmt rekommendera Kraft & Balans och Malin som facilitator för att få ut maximalt av utbildningen.

Vi uppskattar Malins intresse och nyfikenhet att sätta sig in i våra verksamheter och därmed bättre förstå vår vardag.

Anders Sjögren, VD, Kaffekompaniet

Förändringsledning med Colorama

Vi kontaktade Malin på Kraft & Balans då vi behövde stöttning utifrån för att skapa en bättre arbetsmiljö och minska stress på vår arbetsplats.   Vi fick hjälp med samarbetet, kommunikationen, måendet, personkemin, strukturen och främst fick vi bra verktyg att jobba med framåt.

Det har varit väldigt betydelsefull att ha en kontinuerlig stöttning av Malin. Att ha någon utifrån som kan hjälpa till att räta ut funderingar, bolla frågor och utmaningar är värdefullt.

Jag rekommenderar Malin & Kraft & Balans varmt. Upplägget har varit anpassat för oss. Vi har haft bra workshops för att få ihop ett team så att alla jobbar mot samma mål. Förändringar och förbättringar behövs alltid. Vi är väldigt nöjda!

Angelina Aliri, Butikschef, Colorama Billingen Färg

Ledarutveckling med Lead Forward

Lead Forward är ett fantastiskt verktyg för dig som verkligen vill gå ner i detalj på hur du som ledare kan bli ännu bättre på att stärka dina medarbetare och dig själv som ledare. Som ledare är det viktigt att reflektera och ställa frågor kring sitt egna ledarskap. Både för sig själv och till medarbetarna.

Genom Malin Emilsson och Lead Forward har jag gjort precis det och där igenom skapat en helt ny bild och handlingsplan för att i framtiden ännu bättre möta mina medarbetares förväntningar. Det är både utmanade och stimulerande att förtydliga bilden om mitt ledarskap på detta sätt.

Vill ge alla min starkaste rekommendation att investera i den förhållandevis korta tiden med Malin för att efteråt kunna peka på precis det du behöver utveckla eller justera i ditt ledarskap!

Jerrie Cullberg, Regionchef, Capio Närsjukvård

Ledarcoachning

Malin är inte bara en genuint varm, trygg och jordnära person som jag fått ett enormt förtroende för. Hon är även en mycket professionell, skarp och fullt närvarande coach som jag verkligen upplever tar mig och uppdraget på allvar.

Jag har – tack vare hennes förmåga att på ett helt naturligt sätt ställa de mest tankeväckande och insiktsgivande frågeställningarna – kunnat tydliggöra min faktiska situation och vart jag egentligen vill. Samt hittat svar på flera frågeställningar jag brottats med. Och även fått en större självinsikt.
Jag rekommenderar verkligen att anlita Malin som coach!!

Projektledare, Södra

Senaste artiklar

Vad gör en professionell coach?

Vad gör en professionell coach? En professionell coach är en person som arbetar med att hjälpa individer eller grupper att uppnå sina mål. Både genom att öka medvetenheten, förbättra prestationen och utveckla

Coaching för ledare

Hur coaching för ledare ger attaktiva arbetsplatser Coaching för ledare kan hjälpa till att bygga kraft och balans i organisationen. För visst är det så att trygga, tydliga och genuina ledare bidrar till

Jag vill bli kontaktad

Om du vill att vi kontaktar dig är du välkommen att fylla i dina uppgifter. Vi hör vi av oss så snart vi kan.

Till toppen