Testa sina nya rutiner | Kraft & Balans
0500 – 27 14 40 kontakt@kraftochbalans.com

Jag hoppas du har haft en fantastisk sommar där du fått ladda batterierna och kanske till och med tröttnat på lata dagar och känner att det ska bli skönt att få lite rutiner igen? Passa på att mjukstarta och sätt upp en bra struktur för dig själv som gör att du kan hålla fokus på det som är viktigt för dig.

En sak som jag har reflekterat över det senaste är det där med att stanna upp och utvärdera läget då och då. Om du har satt ett mål, gjort en plan och kommit igång med rutiner så händer det ibland saker på vägen som gör att planen måste justeras. Har du någon gång lovat dig själv något och sedan har det inte blivit av att du nått målet? Kanske har rutinerna och strukturerna bara runnit ut i sanden? Vad brukar du känna då? Ofta är det där brutna löftet till sig själv förknippat med lite sämre självkänsla. Hur är det för dig?

Ett sätt att agera för att undvika att bryta löften till sig själv är att göra en testperiod och planera in datum för reflektion. Om din tanke nu är att träna ett visst antal gånger i veckan, eller kanske ändra ditt bemötande mot en kollega. Hur länge ska du testa planen för att sedan utvärdera? En vecka? En månad? Tre månader?

Fördelen med att göra en testperiod är att du efter den perioden kan göra ett aktivt val. Antingen fortsätter du som tänkt med dina rutiner, eller så ändrar du planen om det inte fungerade i verkligheten som du hade tänkt. Det viktiga är att sätta en tillräckligt kort testperiod för att du verkligen ska kunna hålla löftet till dig själv. På det viset kommer du att öka förutsättningarna för att kunna klappa dig på axeln och vara nöjd över det du åstadkommit.

Lycka till med dina nya rutiner och strukturer!

PS: Behöver du hjälp att hålla ordning på vad du ska göra? Läs inlägget om hur du kan använda Trello för att avlasta hjärnan!

rutiner, struktur