Visste du att en professionell certifierad coach har en hel verktygslåda full med verktyg och angreppssätt att använda i coachsamtalen beroende på vad klienten vill diskutera?

Du kanske har hört talas om GROW och SMART som är några? Det finns så ofantligt mycket mer, och mer effektiva, verktyg att använda. I vår låda finns över 30 olika varianter på coachverktyg från utbildningen på Gothia Akademi.

 

Vilka coachverktyg coachen använder beror alltså helt på vad klienten vill diskutera för dagen. NÖHRE är en enkel favorit som fungerar i nästan alla lägen. Andra verktyg för se hur ditt beteende påverkar andra människor och därmed vilken respons du får, eller hur en vana kommer att påverka dig i längre perspektiv är ett annat sätt att arbeta. Ofta blir det riktigt viktiga insikter som dyker upp i sådana samtal.

Alla coachverktyg vi använder som coacher är framtagna med tanke på hur våra hjärnor fungerar. Det är därför det fungerar!

För att veta att du träffar en coach som har en gedigen kunskap bör du leta efter någon som är certifierad. Världens största branschorganisation för professionella coacher heter ICF (International Coach Federation). Där är bra att börja leta!