Marie Brehag von Haugwitz - Kraft & Balans
0500 – 27 14 40 kontakt@kraftochbalans.com

Marie Brehag von Haugwitz

 

 

 

 

Marie Brehag von Haugwitz – My Story

Marie är professionell coach och samarbetspartner till Kraft & Balans. Hon motiveras av att se helheter och driva utveckling framåt, både på strategisk- och operativ nivå.

Marie har en akademisk bakgrund som automatiseringsingenjör och beteendevetare, och har sedan högskolan verkat inom industrin där hon jobbat både med internationella jättar och lokala små- och medelstora företag. Några av de roller som Marie har haft genom åren är projektledare, teamledare, förändringsledare, industriell utvecklare och programledare, alltid med fokus på människan i förändring.

En övertygelse Marie har är att det inte spelar någon roll hur många miljoner vi lägger ner i nya maskiner och programvaror om vi inte har människorna med oss som vill och kan utföra jobbet. Hon har en stor tro på den kraft vi kan frigöra i organisationer om vi på riktigt vågar se människan som den mest åtråvärda resurs vi har för att driva verksamheter. Hon tror att det är i människan och relationer oss emellan som potentialen sitter, bara vi tar det i små steg men vågar lyfta blicken och tro stort!

 

 

Varför jobba med Marie?

Marie har lång erfarenhet både stora och små projekt där hon lett människor och team på ett framgångsrikt sätt och dessutom fått priser för sina lyckade internationella projekt. Under flera år i en stor global organisation jobbade Marie med Employer Branding. Nyfikenheten och vetgirigheten kring detta område resulterade senare i att hon drev Västsveriges då största projekt inom Strategisk Kompetensförsörjning.  Att Marie under flera år jobbade globalt och i distribuerade team är något som format hennes syn på ledarskap och kommunikation, där självledarskap och agilitet är en självklarhet som ligger henne varmt om hjärtat. Marie har stort kundfokus och levererar med värme och energi, är en uppskattad lagspelare och konsult som får saker att hända!

Utbildningar & certifikat

Med stor och bred erfarenhet av att arbeta med team och individer i komplexa internationella projekt och ett öga för mjuka värden hjälper Marie våra kunder med både detaljer och strategier som hjälper människor att nå sina mål.

Utbildning (2001- )

 • Gothia Akademi Göteborg: Certifierad Professionell ICF coach
 • Gothia Akademi Göteborg: Certifierad Business Communicaton Practicioner, NLP.
 • Ledare med funktionellt ansvar, Volvo
 • Fachochschule i Österrike; ledarskap och industriell ekonomi
 • Högskolan i Skövde, Industriellt ledarskap – automatiseringsingenjör samt kandidatexamen inom organisation och ledning

Erfarenhet (2007- )

 • Utvecklingskonsult, Kraft & Balans
 • Professionell Coach, Marie Brehag von Haugwitz, EF
 • Industriell utvecklare samt projektledare, IDC West Sweden AB
 • Programledare, Projektledare; Volvo Group AB
 • Teamledare, Förändringsledare, SCRUM master, student- och näringslivskoordinator, metodutvecklare; Volvo Information Technology AB

Certifikat

 • ICF Associate Certfied Coach (ACC)
 • INLPTA NLP Practitioner

Kontakt

Telefon

0500-27 14 40

Email

kontakt@kraftochbalans.com

Adress

Varnhemsgatan 16A, 541 31 Skövde