Lägg ut rälsen innan du släpper på tåget - planering är grejen - Kraft & Balans
0500 – 27 14 40 kontakt@kraftochbalans.com

Skapa förutsättningar för full fart framåt. Planering är grejen.

Det närmar sig lite vila och återhämtning för många av oss. När vi sedan laddat om och skapat lite luft i hjärnan brukar det trilla in en och annan kreativ tanke, idéer om mål, eller önskningar om nya vanor. Eller hur? Funderar du även på om du har rätt förutsättningar för att lyckas?

Jag hade en klient för ett tag sedan som sammanfattade det vi gjorde i en fantastisk metafor. ”Ja! Nu fattar jag. Vi måste lägga ut rälsen innan vi släpper på tåget, annars spårar vi ur tillslut”. Hon satte ord på det som jag ibland upplever svårt att förklara då det har blivit en så naturlig del för mig. Att sätta mål, planera för att nå dem, agera för att nå dem och se till att förutsättningarna är rätt.

Vilka förberedelser krävs?

Rälsen som ska läggas ut skulle kunna vara praktiska saker, struktur, to-do-listor eller andra resurser du behöver för att tåget ska kunna rulla fram som tänkt mot målet. Rälsen är också mjuka värden såsom värderingar, trygghet, energi och engagemang som gör att ditt tåg kan rulla dit du vill. I de mjuka värdena ligger också att ha svar på frågor som ”Var ska vi?” och ”Varför ska vi dit?”. Frågorna kan du ställa internt till dig själv, till människor runt omkring dig i vardagen, eller till dina kollegor eller medarbetare på arbetet.

Hur står det till med din tågräls idag? Är den på plats? Behöver den repareras eller förstärkas någonstans? Innan du släpper på tåget svara också på frågan; ”vad gör jag om det blir signalfel? Växelfel?
Vet de runtomkring dig om att du har lagt ut rälsen och har en plan? Hur kan de stötta dig för att du ska kunna nå ditt mål, och hur kan du stötta dem på deras resa?

 

Hur vi arbetar för att skapa full fart framåt

Kraft & Balans-rälsen började byggas för drygt fyra år sedan. Planeringen är gjord. Rälsen har lagts ut, reparerats och justerats och tåget har rullat. Ibland i full fart förutsättningaroch ibland i maklig takt. Vi har till och med backat och tagit bort vissa spår som visade sig passa bättre i andra sammanhang. Vi har agerat på växelfel och signalfel. Vi har lagt till resurser och skapat förutsättningar som krävs för att rälsen ska vara stark och arbetat på djupet med mjuka värden. Nu ligger det en ännu stadigare räls och tåget rullar. I vår vision ser vi att Kraft & Balans fortsätter bidra till att människor mår bra på jobbet oavsett om det handlar om medarbetare eller ledare. De känner motivation och engagemang på arbetstid. De samarbetar i effektiva team och har roligt med sina kunder. När arbetsdagen är slut går de hem med energi över för att göra ännu mer av det som är viktigt för just dom. Vi ser att de som arbetar med Kraft & Balans får full fart framåt. 

 

Vill du också ha full fart framåt med bibehållen balans?

Boka 30 minuters gratis coachsamtal online med Malin så tar vi reda på hur vi kan hjälpa dig att lägga en bra grund för att nå dina mål!